-29%
Korting
Tijdelijke aanbieding! *

d’Arenberg – The Olive Grove 2019 Chardonnay (McLaren Vale, Adelaide Hills, Australia)

9,99 Bespaar 29%

Bestel nu en geniet van 5% extra korting met kortingscode WV15PC
Geef de couponcode in tijdens je online bestelling via onderstaande bestelknoppen.
Geldig: vanaf €43 bestelwaarde en tot 27 juni 2021.

Deze ‘The Olive Grove’ Chardonnay is een van de paradepaardjes van het Australische wijnhuis d'Arenberg.

De Chardonnay is er één uit de serie The Originals en kwam voor het eerst uit het vat gerold aan het begin van de jaren zestig. Sinds die tijd heeft deze witte wijn bomvol wit fruit en prachtige houttonen al menig wijnprijs in de wacht gesleept. De all time favourite staat nog altijd stevig op de wijnkaart.

Heerlijk drinkbaar, vol tropisch fruit. Fris en toch zo romig als alleen een Chardonnay kan zijn. Bottoms up!

Witte wijn van 2019
Land: Australië
Wijnstreek: McLaren Vale, South Australia
Druivenras: Chardonnay
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

d’Arenberg – The Olive Grove 2019 Chardonnay (McLaren Vale, Adelaide Hills, Australia)

Frisse en romige Chardonnay from down under!
Heerlijke licht goudgele wijn met veel expressief tropisch fruit dat geen aanmoediging nodig heeft om uit het glas te springen. Daarbij verspreidt deze vriendelijke Chardonnay aroma’s van perzik, ananas en citrus, omlijst door een vleugje basilicum, wat mineraligheid en schitterend geïntegreerde houttonen. Fris en tegelijkertijd lekker romig en mollig van smaak dankzij appel, meloen, peer en banaan met een licht Chardonnaybotertje en een subtiel gefluister van hout op de achtergrond. Verfijnd en tegelijkertijd rijk en weelderig.

Dit is zo’n Chardonnay waar je niet te veel over moet praten, hier moet je van genieten. In stilte. Slok na heerlijke slok.

McLaren Vale

Ten zuiden van het Australische Adelaide ligt het unieke wijngebied McLaren Vale met een adembenemende kustlijn en meer dan zeventig wijnkelders waarin de schatten van de regio liggen opgeslagen. Waaronder ook wijnen gemaakt van de opbrengsten van wijnstokken daterend uit 1850 en die daarmee de oudsten van het continent zijn. De kelderschatten en stokoude en nog altijd vitale wijnstokken tonen aan dat het Zuid-Australische McLaren Vale een walhalla is voor druiven.

Het is het mediterrane klimaat, de verscheidenheid in grondsoorten en de nabijheid van de oceaan die het gebied laat uitblinken als het op wijn aankomt.

Shiraz is de dominante druif langs de zuidelijke kustlijn, waar ook de van oorsprong Franse Grenache en Cabernet Sauvignon onwaarschijnlijk mooie resultaten behalen. Dankzij het bijzondere klimaat in dit deel van Australië, laten ook mediterrane rassen als Vermentino, Tempranillo en Sangiovese zich hier van hun beste kant zien.

Ondanks de prachtige aroma’s die de Chardonnaydruif hier ontwikkelt, heeft de Franse druif onder enkele wijnboeren wat aan populariteit ingeleverd. Zij hebben de aandacht verlegd naar witte Spaanse en Italiaanse variëteiten die beter gewend zijn aan het mediterrane klimaat in McLaren Vale. Gelukkig zijn er ook wijnmakers die de Chardonnay nog altijd op handen dragen en die met veel energie en passie de mooiste wijnen van deze druif maken.

Wijnhuis d’Arenberg, een eeuw aan wijnverhalen

Jesse Osborn van wijnhuis d'Arenberg is zo’n gepassioneerde wijnmaker. Hij is één van de afstammelingen van de legendarische Joseph Osborn, een gevierd voetballer, succesvol bij het paardrijden en in 1912 grondlegger van d’Arenberg.

De eerste oogst werd in 1913 gepresenteerd en in 1915 kreeg de eerste fles een etiket met de inmiddels zo kenmerkende en nog altijd aanwezige schuine streep. Het is het kenmerk van d'Arenberg, net als de bijzondere namen die de wijnen krijgen. Soms vertellen die namen over bijzondere verhalen en soms gewoon over simpele feiten.

Neem nou deze smaakvolle d'Arenberg The Olive Grove Chardonnay. Daar komt geen olijf aan te pas, garandeert de huidige eigenaar Jesse Osborn. “De wijn heet The Olive Grove omdat er een olijfboomgaard aan het eind van de oprit staat.” Zo eenvoudig kan het zijn. Al is die eenvoud niet van toepassing op deze wijn, die uitblinkt in complexiteit. Expressief, fris en tegelijkertijd rijk en romig.

Wijnfiche

Wijnnaamd'Arenberg - The Olive Grove 2019 Chardonnay (McLaren Vale, Adelaide Hills, Australia)
EAN-code29311832077005
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Australië

Wijnstreek

McLaren Vale, South Australia

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2023

Alcoholpercentage

13,0 %

Smaakprofiel

Droog, Soepel

Serveertemperatuur

7-10 °C

Normale prijs€ 13,99 / fles
Actieprijs€ 9,99 / fles
Korting in procent 29% voordeelTijdelijke aanbieding! *
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

* Alle aanbiedingen/kortingen zijn geldig zo lang de voorraad strekt, ze kunnen dus op elk moment vervallen! (zie FAQ)