Op voorraad

Château Tour de Bossuet – Lalande de Pomerol 2019

19,99

In deze prachtwijn houdt het druiventrio Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon de reputatie van wijngebied Lalande de Pomerol hoog.

Weg te leggen tot 2028. Wie dat geduld niet op kan brengen, kan nu al genieten van deze volwassen Franse wijn met de kenmerkende smaken van zwarte bramen, bessen en kruiden.

Een echte klassieker!

Rode wijn van 2019
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Bordeaux, Lalande de Pomerol, Libourne
Druivenras: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Château Tour de Bossuet – Lalande de Pomerol 2019

Klassieke knaap uit Lalande de Pomerol!
Gloedvolle diepdonkerrode wijn met de warme en aantrekkelijke geuren van zwarte en rode kersen, bessen en een mooi vleugje laurier. Sappig en romig van smaak met in de hoofdrol fruitige kersen. Zwarte bessen en bramen vullen ruimhartig aan, net als warme kruiden, toast en een hint vanille. Dat alles maakt van deze Lalande-de-Pomerol een krachtige knaap met een fluweelzacht karakter en een licht kruidige afdronk.

Een rode klassieker bomvol fruit, met het romige karakter van een Pomerol.

Château Tour de Bossuet

Wijnhuis Château Tour de Bossuet telt zes wijngaarden, samen goed voor twaalf hectare, verspreid in de gemeente Néac aan de beroemde wijnroute PomerolSaint-Émilion.

De wijnstokken, met een gemiddelde leeftijd van dertig jaar, staan stevig geworteld in een bodem die rijk is aan klei en grind. Juist dat hoge kleigehalte, waar de wijngaarden van Tour de Bossuet van profiteren, geven de Merlotdruiven een specifieke smaak die de wijnen uit Lalande-de-Pomerol typeren. En laat nou juist die druif de hoofdrol spelen in deze klassieke wijn.

Lalande-de-Pomerol

De wijnstreek Lalande-de-Pomerol is de buurman van het befaamde Pomerol. Door de internationale bekendheid zijn de Pomerolwijnen erg kostbaar.

De beste Lalandes kunnen absoluut wedijveren met Pomerols en bieden dan, net als deze Château Tour de Bossuet, veel waarde voor hun geld. Enkel de smalle rivier Barbanne dient als natuurlijk erfafscheiding tussen Lalande-de-Pomerol en Pomerol.

Het klimaat in dit deel van Bordeaux is er mild en biedt de ideale omstandigheden voor het maken van echte kwaliteitswijnen.

De wijnen uit dit gebied genieten dan ook wereldfaam, vooral vanwege hun stevige en duidelijke structuur van fruitige aroma’s van rode en zwarte bessen. Tel daar hun natuurlijke elegantie en het fluweelzachte karakter bij op en succes is gegarandeerd.

Wijnfiche

WijnnaamChâteau Tour de Bossuet - Lalande de Pomerol 2019
EAN-code3700387097880
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Bordeaux, Lalande de Pomerol, Libourne

Wijnhuis/label

Druivenras

, ,

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2031

Alcoholpercentage

14,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

16-18 °C

Prijs€ 19,99 / fles  Op voorraad
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen