Château Peynaud-Bagnac – Bordeaux AOP 2018

10,99

De liefhebber van groot Frans rood bemerkt het meteen: in deze prachtige dieprode Bordeaux schittert Merlot in de hoofdrol, met een Oscarwaardige bijrol voor Cabernet Sauvignon. En wie goed oplet, ontdekt ook Cabernet Franc.

Château Peynaud-Bagnac is de regisseur van deze Franse klassieker uit 2018, dat in de boeken staat als een echt topjaar.

Schenk hem in en geniet van deze rijke lekkere wijn, vol rijp donker fruit en de fraaie tonen van cacao en zoethout. En ja, deze fraaie Bordeaux is wat jong, maar nu al in de bloei van zijn leven.

Rode wijn van 2018
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Bordeaux, Entre-Deux-Mers
Druivenras: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Château Peynaud-Bagnac – Bordeaux AOP 2018

Een krachtige Bordeaux met zacht randje
Diep robijnrode held uit Bordeaux. Uit Entre-Deux-Mers om precies te zijn, het wijngebied dat bekend staat om z’n fraaie fruitige wijnen.

In deze Peynaud-Bagnac ruikt en proeft u dan ook veel rijp donker fruit als bramen, zwarte bessen en sappige donkere pruimen. Deze wijn biedt meer, zo proeft u pure chocolade en kruidige tonen als zoethout en laurier. Dit alles geeft de relatief jonge en krachtige Bordeaux, die nu perfect op smaak is, een aangenaam zacht randje.

Nu al een klassieker, heerlijk bij rood vlees of een fraaie klassieker op de buis. Snij in dat geval een blokje kaas af. Beter wordt het niet.

Bordeaux wijn

De belangrijkste druiven in Bordeaux zijn Merlot en Cabernet Sauvignon. Merlot geeft souplesse en kruidige tonen aan een wijn, terwijl Cabernet Sauvignon garant staat voor fruit en kracht. In grote rode Bordeaux wijnen kunnen bovendien ook druiven voorkomen als Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot en Carmenère.

De klasse van een wijnmaker uit zich in hoe de blend wordt samengesteld. Die blend kan elk oogstjaar namelijk anders zijn, omdat het ene ras zich in een bepaald jaar misschien net iets beter ontwikkelt dan het andere. Dat vraagt vakmanschap, kennis en flexibiliteit van de wijnmakers.

Château Peynaud-Bagnac beschikt over ervaren mensen, die exact weten welke samenstelling tot de beste kwaliteit leidt. In oogstjaar 2018 waren daar geen ingewikkelde formules voor nodig. Het was immers het topjaar waarin Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc perfect tot rijping kwamen en samen glansrijk deze prachtwijn op de planken zetten. Een Oscarwaardige prestatie! Niet alleen om naar te kijken, maar vooral om van te drinken en genieten. Laat de film maar beginnen.

Château Peynaud-Bagnac – Sterk door samenwerking

De druiven werden op hun rol voorbereid in Entre-Deux-Mer, het rijke wijngebied tussen de rivieren Garonne en de Dordogne die net boven de stad Bordeaux samenkomen. De regio kent een rijke geschiedenis en een prachtig landschap waarin wouden en weilanden worden afgewisseld met wijngaarden.

In 1830 begon de familie Payet Fellet hier, samen met de lokale helden Merlot en Cabernet Sauvignon, een wijnavontuur dat succesvol heeft uitgepakt. Een succes dat in 1936 door de derde generatie van de familie Payet Fellet werd gedeeld met andere wijnmakers in Entre-Deux-Mers.

Onder de naam La Cave de Monségur deelden zijn hun kennis en passie met slechts één doel: het maken van wijnen van hoge kwaliteit. Door de jaren heen sloten steeds meer wijnhuizen aan, samenwerkend onder de naam Les Vignerons Réunis de Monségur. Met prijswinnende wijnen als resultaat.

Zoals deze smaakvolle Bordeaux van Château Peynaud-Bagnac, die jaar na jaar met medailles wordt onderscheiden. Daarmee toont dit wijnhuis dat liefde voor wijn in het bloed zit: Château Peynaud-Bagnac met zijn inmiddels 48 hectare wijngaarden, wordt namelijk geleid door de tweeling Jacques en Bernard, de vijfde generatie van de Payet Fellet-familie.

Wijnfiche

WijnnaamChâteau Peynaud-Bagnac - Bordeaux AOP 2018
EAN-code3760175969218
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Bordeaux, Entre-Deux-Mers

Wijnhuis/label

,

Druivenras

, ,

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2023

Alcoholpercentage

14,0 %

Smaakprofiel

Krachtig, Vol

Serveertemperatuur

17-18 °C

Prijs€ 10,99 / fles  
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen