Op voorraad

Château Michel de Vert – Lussac Saint-Émilion 2019 (Grand Vin de Bordeaux)

15,99

Een grote wijn uit Bordeaux, van een groots wijnhuis. Deze Grand Vin de Bordeaux van Château Michel de Vert sleept al jaren grote prijzen en onderscheidingen in de wacht. Van deze nieuwe jaargang van de prachtige Lussac Saint-Émilion hebben wij dan ook grootse verwachtingen.

Deze rode wijn, gemaakt van overwegend Merlot en een handjevol Cabernet Franc, dankt dat aan zijn zachte en soepele karakter vol frivool fruit. Jeugdigheid van oude wijnstokken. Wij worden er blij van!

Rode wijn van 2019
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Saint-Émilion
Druivenras: Cabernet Franc, Merlot
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Château Michel de Vert – Lussac Saint-Émilion AOP 2019(Grand Vin de Bordeaux)

Frivole Lussac Saint-Émilion!
Geconcentreerde en diep robijnrode Lussac met de bijzonder frisse neus van bosvruchten, zwoele bloemige aroma’s, chocolade en verse kruiden. Merlot van druivenstokken met een gemiddelde leeftijd van veertig jaar heeft de overhand, aangevuld door Cabernet Franc afkomstig van druivenstokken van dezelfde respectabele leeftijd.

Wie verwacht dat zich dat vertaalt in een rijpe wijn, heeft het mis. Deze Michel de Vert is een zachte en soepele Lussac, gewapend met heerlijk fruit die een indruk van jeugdigheid, frivoliteit en een gevoel van frisheid achterlaat.

Lussac Saint-Émilion

Lussac is een van de zogenaamde satellieten van Saint-Émilion. Dat betekent dat het dorp de magische naam Saint-Émilion aan de eigen naam mag verbinden.

Wijnen uit dit gebied vertonen veel gelijkenis met de grootheden uit Saint-Émilion, maar zijn over het algemeen een stuk vriendelijker voor de portemonnee. Het terroir van Lussac, op de rechteroever van de Dordogne, wordt gekenmerkt door een diversiteit aan gronden, verdeeld over plateaus, heuvelhellingen en valleien. In het zuidoosten bestaat de bodem vooral uit klei en kalksteen.

Château Michel de Vert

De wijngaard van Château Michel de Vert is beplant met negentig procent Merlot en tien procent Cabernet Franc. De wijngaard, met stokken van gemiddeld veertig jaar oud, wordt traditioneel verzorgd. En ook de wijnbereiding gebeurt volgens de klassieke gebruiken in Bordeaux.

Het resultaat is een karaktervolle wijn, rijk aan fruit en met een ongeëvenaarde frisheid.

Wijnfiche

WijnnaamChâteau Michel de Vert - Lussac Saint-Émilion 2019 (Grand Vin de Bordeaux)
EAN-code3700387097903
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Saint-Émilion

Wijnhuis/label

Druivenras

,

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2026

Alcoholpercentage

14,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

16-18 °C

Prijs€ 15,99 / fles  Op voorraad
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen