Château Bon Baron – Côte de Sambre et Meuse 2017 ‘Cuvée Selectionnée’

21,99

Deze Belgische wijn van Château Bon Baron geeft nu al een grote belofte af met zijn krachtige en stevige smaak vol zwart fruit, vanille en rokerig eiken.

Behoeft nog even geduld, maar dan heeft u ook iets bijzonders in handen!

Rode wijn van 2017
Land: België
Wijnstreek: Côtes de Sambre et Meuse
Druivenras: Acolon, Cabernet Dorsa, Gamaret, Garanoir
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Château Bon Baron – Côte de Sambre et Meuse 2017 ‘Cuvée Selectionnée’

Met een vleugje rook van het eiken!
Ondoorzichtig dik purperzwart. Nog gebald bouquet van donker bosfruit met zwarte peper en vanille. Krachtig en stevig van smaak vol zwarte kersen, bosbes, Crème de Cassis en vlier, nog ingehouden met een mooie frisheid en nuances van ceder, vanille, kokos en rook van het eiken. 24 maanden gerijpt in eiken vaten. Complexe, stevige bewaarwijn met grote belofte.

Gemaakt van 50% Cabernet Dorsa, 27% Acolon, 11,5% Gamaret en 11,5% Garanoir druiven. Rendement slechts 40 hl/ha.

Lekker bij o.a. gerookt en gegrild vlees, rijpe harde kazen en rauwe ham, zoals pata negraham. Drinken vanaf eind 2021 (decanteren de eerste twee jaar aanbevolen) tot 2030.

Château Bon Baron

Het Belgische wijnhuis Château Bon Baron is gelegen in Wallonië en is het ‘kindje’ van Jeanette en Piotr van der Steen. Het is allemaal begonnen toen het koppel in 2001 een landhuis kochten in Profondeville (Namen). Dit landhuis werd een B&B waar ze hun gasten hun huisgemaakte Belgische wijn konden serveren. Al snel bleek dat hun grote passie bij wijn lag en Château Bon Baron werd een feit.

Inmiddels is het château zelfs één van de grootste wijnhuizen binnen België.

Niet alleen bleek het koppel veel passie voor het vak te hebben, maar ook talent. Dat blijkt wel uit de vele medailles van internationale concoursen die de jaren erna volgden.

Ook hebben ze gedegen onderzoek naar de diversiteit van de bodem en het lokale microklimaat gedaan. De drie unieke wijngaarden beslaan in totaal 17 hectare en staan er wel veertien druivenrassen aangeplant. Alles met als doel variatie te bieden, alleen al omdat zij zelf zo gek zijn op het combineren van wijnen en gerechten.

In de wijngaarden wordt voor een biologische aanpak gekozen, omdat Jeanette gelooft in de zelfvoorzienendheid van de natuur waarbij herbiciden en insecticiden dus niet nodig zijn. Hoe minder toevoegingen, hoe puurder de wijn!

Wijnfiche

WijnnaamChâteau Bon Baron - Côte de Sambre et Meuse 2017 'Cuvée Selectionnée'
EAN-code5430000185998
Wijnsoort/kleur

Wijnland

België

Wijnstreek

Côtes de Sambre et Meuse

Wijnhuis/label

Druivenras

, , ,

Wijnjaar

Op dronk vanaf

2031

Op dronk tot

2030

Alcoholpercentage

12,5 %

Smaakprofiel

Complex, Krachtig, Vol

Serveertemperatuur

16-18 °C

Prijs€ 21,99 / fles
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnbeurs

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen