Op voorraad

Castillo Santa Paulina – Reserva Chardonnay Curicó Valley 2023

13,98

Profiteer van de Dubbele Dozen Dagen bij Wijnvoordeel. Bij veel wijnen is de 2e doos GRATIS!
Gebruik de kortingscode DUBBELBE (of DUBBELNL voor Nederland).
De kortingscode kan je ingeven tijdens de bestelling via onderstaande bestelknoppen.
Te koop bij:

Wijnen uit Chili zijn ongekend populair en als u deze uitzonderlijk frisse Chardonnay met de mooie toon van noten, eik en een romig botertje proeft, weet u waarom.

Met deze prachtig gerijpte witte wijn laat Castillo Santa Paulia de Nieuwe Wijnwereld op z’n best ervaren. Het wijnhuis verbouwt de druif in de relatief koele Curicó Valley, waar deze Chardonnay zijn fantastische aroma’s en overweldigende smaken opdoet.

Elegant en verfijn, zonder aan kracht in te boeten.

Witte wijn van 2023
Land: Chili
Wijnstreek: Curicó Valley
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Castillo Santa Paulina – Reserva Chardonnay Curicó Valley 2023

Elegante houtgekuste Chardonnay!
De Castillo Santa Paulina Chardonnay Reserva 2018 is een uitzonderlijk frisse witte wijn met een prachtig uitgebalanceerd kleurenspel en een geelgroene glans. Een elegante wijn vol intens fruitige aroma’s met indrukken van perzik en ananas, gecombineerd met tonen van noten, eik en een aangenaam botertje. De volle frisse smaak is licht romig en verfijnd met een delicate vleugje vanille. In de zeer lange, intense en complexe afdronk kunt u zichzelf bijna verliezen. Gelukkig brengen de fantastische aroma’s u terug om u eraan te herinneren vooral nog een glas in te schenken.

Authentieke Chileense wijn uit Curicó Valley

Eén van die interessante en populaire wijnen uit Curicó Valley is deze Chardonnay van Castillo Santa Paulina. Op zo’n 185 kilometer van de Chileense hoofdstad Santiago staan zij aangeplant in het paradijs voor druivenstokken. Er heerst een gematigd mediterraan klimaat met droge, zonnige zomers met koele nachten. In de leembodems bevindt zich vulkanisch as en alsof dat nog niet genoeg is, zorgt zuiver bergwater van het immer besneeuwde Andesgebergte voor voldoende irrigatiewater.

Met andere woorden: Curicó Valley biedt alles wat een kwaliteitswijn zich kan wensen. Tel daar het vakmanschap van de wijnmakers van Castillo Santa Paulina bij en succes is gegarandeerd. Helemaal als een wijn extra lang mag rijpen in de kelders van het Chileens wijnhuis.

Chili

De Spanjaarden plantten in de zestiende eeuw de eerste druivenstokken aan in Chili. Typisch Spaanse druivenrassen als Muscatel, Torontel, Albilho bleken zich er prima thuis te voelen.

In 1851 drongen Franse invloeden door in de Chileense wijnbouw en ruim twintig jaar later vonden Chileense wijnen hun weg naar de Europese markt, waar ze meteen verschillende prijzen wonnen.

De reputatie van Chileense wijnen nam de laatste decennia een verdere vlucht, dankzij grote wijnhuizen die zich in het Zuid-Amerikaanse land vestigden en er nieuwe ontwikkelingen, systemen en technieken introduceerden.

Naast de nationale trots Carmenère, zijn Franse rassen als Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay tegenwoordig de meest aangeplante druiven. Die laatstgenoemde treffen we aan in de wijngaarden van Castillo Santa Paulina in Curicó Valley in de wereldberoemde wijnregio Central Valley. Ooit was dit het gebied van Chileense bulkwijnen, de vestiging van het befaamde Spaanse wijnhuis Torres in 1979 bracht daar verandering in. De wijnmaker zelf noemde het gebied ‘een kas zonder dak’, refererend aan het ideale klimaat. En al snel klonken die perfecte omstandigheden door in interessante, kwalitatief hoogstaande wijnen die nog altijd aan populariteit winnen.

Wijnfiche

WijnnaamCastillo Santa Paulina - Reserva Chardonnay Curicó Valley 2023
EAN-code7804616094490
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Chili

Wijnstreek

Curicó Valley

Wijnhuis/label

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

Alcoholpercentage

13,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

10-11 °C

Prijs€ 13,98 / fles  Op voorraad
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Te koop bij:
Wijnvoordeel.be (België)
Wijnvoordeel.nl (Nederland)