Wijnbeschrijving
Cantine Povero – Barbera d’Asti 2019 ‘Arte e Vino’
Vol zoete zwarte kersen!
Intens purperrood/zwart. Walmt het glas uit met kersencompote, zoete zwarte bessen, getoast eiken, vanille en cacao. Lekker dik, rond en sappig van smaak vol zoete zwarte kersen en cassis met zoetkruidig eiken. In het midden van het smaakpalet komt een mooie fraîcheur door en een zalvende structuur. Uitstekende lengte. Complexe top Barbera d’Asti op hoog niveau.
Gemaakt van 100% Barbera. 12 maanden gerijpt in eiken vaten.
Lekker bij o.a. fazant, Taleggio fondue met truffel en varkensrillette. Nu van genieten tot 2027.
Cantine Povero
Cantine Povero staat voor 200 jaar familiegeschiedenis binnen de Italiaanse Piemonte wijnregio. Al in 1837 kocht Franceso Povero de eerste wijngaard in de Fippiane regio. Vanaf 1948 wierf Bartolomeo Povero naast het geërfde land ook een extra wijngaard.
De wijngaarden van het wijnhuis, die samen 50 ha beslaan, hebben een terroir van kleiachtige mergel, kalkzand en slib. Deze combinatie geeft de Italiaanse rode wijn zijn body en complexe karakter.
Dankbaarheid voor het land staat bij Cantine Povero centraal. Alle wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd en ze zetten zich in voor het onderhoud én behoud van de omliggende bossen om de impact op het milieu zo veel mogelijk te compenseren.
Barbera d’Asti
Barbera is de meest aangeplante druif binnen Piemonte. De meest bekende appellaties voor Barbera zijn uiteraard Barbera d’Asti DOCG en Barbera d’Alba DOC.
De zanderige ondergrond van Asti zorgt voor krachtige, intense Barbera’s. Italiaanse rode wijnen met structuur, finesse, een flinke dosis rood fruit en een minerale complexiteit.