Op voorraad

Camino de Seda – Vendimia 2020 ‘Seleccion Especial’ (Jumilla DOP)

11,99

Kom er maar eens om: een gouden plak van van zowel Gilbert & Gaillard als op tijdens de Catavinum World Wine & Spirits competition. Deze prachtige houtgerijpte Monastrell uit het Spaanse Jumilla doet het gewoon.

De vorige jaargangen van deze topwijn bleken al echte prijzenmagneten en met deze dijk van een wijn  geeft de van oorsprong Schotse wijnmaakster Pamela Geddes opnieuw vol gas! Van druiven afkomstig van historisch oude wijnstokken maakt zij deze rijke en aromatische rode wijn vol geconcentreerd zwart fruit, vanille en mokka. Subliem!

Rode wijn van 2020
Land: Spanje
Wijnstreek: Jumilla, Murcia
6 flessen / doos
Categorieën: , ,

Wijnbeschrijving

Camino de Seda – Vendimia 2020 ‘Seleccion Especial’ (Jumilla DOP)

Hemelse en historische Monastrell!
Diep paarsrode wijn, rijp en zijdezacht. De druif Monastrell, afkomstig uit een 110 jaar oude wijngaard, is op z’n charmantst in deze prachtwijn uit Jumilla, die de neus verwent met geconcentreerd en rijk donker fruit, op hemelse wijze aangevuld met tonen van vanille en mokka dankzij rijping op eikenhout. Dat maakt dat deze Camino de Seda fluweelzacht in de mond is, waar het opnieuw bal is met rijp donker fruit, vanille en rokerige kruiden.

Geef deze prachtwijn voor het schenken een kwartier om op adem te komen, zodat de heerlijke aroma’s van rijp fruit de kans krijgen hun benen goed te strekken.

Monastrell uit Jumilla DOP

Als de Monastreldruif, ook bekend als Mourvèdre, ergens heeft bewezen dat hij wijnen van uitmuntende klasse kan leveren, dan is dat wel in het Spaanse Jumilla. Het droge en warme gebied heeft naam gemaakt met rijke en aromatische rode wijnen.

Deze Camino de Seda doet daar nog een schepje bovenop. De wijngaard is aangeplant op het hoogste punt van de regio waar de zon zorgt voor bijzonder hoge temperaturen op de kalkrijke zandgronden. Het is om die reden dat de allesvernietigende druifluis de wijngaarden in Jumilla niet aandeed in de negentiende eeuw. Toen de veelvraat zich eind jaren tachtig van de vorige eeuw toch meldde in het wijngebied, liet het de 110 jaar oude wijngaard van Camino de Seda ongemoeid.

Dat betekent dat de druiven voor deze prachtwijn afkomstig zijn van expressieve oude stokken en dat geeft de wijn een uniek en onderscheidend karakter. Om die kwaliteit te behouden, hebben de wijnmakers een oude methode van stal gehaald, die amper nog wordt toegepast omdat het ook een tijdrovende en kostbare methode is. Als een wijnstok aan het einde van zijn lange cyclus is, wordt een tak van de naastgelegen stok begeleid naar de grond waar de dode stok stond. De tak ontwikkelt wortels en is na enkele jaren, waarin hij verbonden blijft met de moederplant, krachtig genoeg om op eigen poten te staan. Op deze manier behoudt de wijngaard zijn historische en sterke wijnstokken, die op hun beurt garant staan voor een werkelijk sublieme wijn die jaar in, jaar uit flink met de neus in de prijzen valt.

De wijngaard van Camino de Seda is vernoemd naar de beroemde zijderoute die langs de druivenranken loopt en die meer dan vijfhonderd jaar geleden rijkdom en pracht naar de regio bracht.

De wijngaard is nog altijd omringd door moerbeibomen, de favoriete stek van zijderupsen, die herinneren aan die tijd waarin ook de wijnhandel in de streek op gang kwam.

Wijnmaakster Pamela Geddes

Sinds 2008 wordt het team van wijnmakers aangevoerd door de van oorsprong Schotse whiskymaakster Pamela Geddes. In 1989 verruilde ze Schotland om aan het werk te gaan bij het veelvuldig bekroonde Penfold Wines in de Barossa Valley in Zuid-Australië. In de jaren die volgden, werkte Geddes voor grote namen in de wijnwereld: van Spaanse Bodegas Torres via Seppelts Wines in het Australische Great Western tot het bekroonde Viña Millaman in Chili. In die jaren ontving ze talrijke onderscheidingen voor haar wijncreaties.

Die prijzenkast vult ze nu verder aan in de historische wijngaard van Camino de Seda in het Spaanse Jumilla.

Wijnfiche

WijnnaamCamino de Seda - Vendimia 2020 'Seleccion Especial' (Jumilla DOP)
EAN-code8435300631593
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Spanje

Wijnstreek

Jumilla, Murcia

Wijnhuis/label

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

Alcoholpercentage

15,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

16-18 °C

Prijs€ 11,99 / fles  Op voorraad
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl