Op voorraad

Camigliano – Brunello di Montalcino 2015

46,99

Met zijn krachtige en rijk genuanceerde smaak vol kersen, truffel en vanille heeft deze Brunello di Montalcino van Camigliano meerdere onderscheidingen op zijn naam staan, waaronder 94 punten van James Suckling.

Rode wijn van 2015
Land: Italië
Wijnstreek: Toscane
Druivenras: Sangiovese
6 flessen / doos
Categorieën: ,

Wijnbeschrijving

Camigliano – Brunello di Montalcino 2015

Krachtig en rijk genuanceerd van smaak!
Gloedvol warm robijnrood. Nobel en nog iets ingehouden Brunello bouquet van kersen en frambozen met truffel, vanille en ceder. Krachtig, gebald en rijk genuanceerd van smaak vol zalvende rode kersen, Sangiovese bessen, aardse truffel, vanille en ceder. Met hoog extract, een opwekkende frisheid en lange, pikante finale. Nobele, rijk genuanceerde Brunello uit topjaar 2015.

Gemaakt van 100% Sangiovese Grosso (=Brunello).

Lekker bij o.a. ossobuco, geroosterd lam en kwartel gevuld met truffel. Nu al heerlijk (decanteren aanbevolen), oplegbaar tot 2030+.

Wijnhuis Camigliano

Zakenman Walter Ghezzi beschikte over een gezonde dosis ondernemingsgeest en had een sterke passie voor Toscane. Vandaar dat hij een sprong in het diepe waagde en in kasteel Camigliano in 1957 kocht. Het kasteel heeft in de eeuwen daarvoor verschillende functies bekleed: van het bieden van onderdak voor een Etruskische gemeenschap tot een buitenpost voor het verdedigen van republikeinse vrijheid. In de jaren na de aankoop van Walter onderging het wijnhuis dankzij zijn zoon Gualtiero een flinke renovatie, werd het aantal hectare aan wijngaarden uitgebreid, werd er een ondergrondse kelder gebouwd en werden de vinificatietechnieken vernieuwd.

Achter de keuze voor de wijngaarden ging een zorgvuldige analyse vooraf plus een klonale selectie door experts van verschillende Italiaanse universiteiten. Gualtiero is nu eenmaal een man van de details en neemt de zorg voor de wijngaarden uiterst serieus door het land continue te analyseren. Daarin wordt hij bijgestaan door zijn vrouw Laura, dochters Silvia en Isabella en een toegewijd team.

Brunello di Montalcino

Als we het over Toscaanse wijn hebben, staat Brunello di Montalcino met stipt op één. Hij wordt zelfs de ‘koningin van Italië’ genoemd, waarbij Barolo de ‘koning’ is.

Deze beroemde Toscaanse rode wijn wordt in de gemeente Montalcino gemaakt. Sangiovese vormt de basis voor Brunello di Montalcino en wordt lokaal ook wel Brunello genoemd.

Eén van de succesfactoren is de verplichte lange houtrijping: 2 jaar is verplicht, maar dit kan oplopen tot maar liefst 4 jaar.

Wijnfiche

WijnnaamCamigliano - Brunello di Montalcino 2015
EAN-code8006114100058
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Italië

Wijnstreek

Toscane

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

Alcoholpercentage

14,5 %

Smaakprofiel

, ,

Serveertemperatuur

16-18 °C

Prijs€ 46,99 / fles  Op voorraad
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnbeurs.be of Wijnbeurs.nl