Bonnievale – Pinotage 2018 ‘The River Collection’

8,99

Pinotage, de nationale trots van Zuid-Afrika.

Die wist wijnmaker Marthinus Rademeyer (Bonnievale) te vertalen in deze uitstekende rode wijn: sappig van smaak met bessig fruit en een vleug chocolade van het eiken.

Rode wijn van 2018
Land: Zuid-Afrika
Wijnstreek: Breede River Valley, Robertson, Westkaap (Z-Afrika)
Druivenras: Pinotage
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Bonnievale – Pinotage 2018 ‘The River Collection’

Sappig en levendig van smaak!
Warm granaatrood met purperen gloed. Aantrekkelijk van geur met rode bessen, cassis, aardbei en toast. Sappig en levendig van smaak vol zwoel bessig rood fruit met een prima frisheid en een vleug melkchocolade van het eiken.

Uitstekende rode wijn van een opkomend producent, gemaakt van 100% Pinotage en 6 maanden gerijpt in eiken vaten. Nu van genieten tot 2024.

Lekker bij o.a. gerookte eendenborst, pulled pork, gevulde aubergine en lasagna.

Bonnievale Wines

Bonnievale is een rijzende ster in de Zuid-Afrikaanse Westkaap. Waar er halverwege de jaren ’90 nog drie grote producenten in Zuid-Afrika waren, zijn ze vanaf 2006 samen gaan werken en was Bonnievale Wines geboren. Samen sta je sterk, want onder andere het delen van expertise en sterk leiderschap heeft ertoe geleid dat Bonnievale zich inmiddels tussen de beste Zuid-Afrikaanse wijnhuizen mag scharen.

De naam Bonnievale is een verbastering van ‘Beautiful Valley’ en verwijst naar het gelijknamige Schotse landgoed van de grootvader van de oprichter, Christopher Forrest Rigg. Hij was in de negentiende eeuw degene die een irrigatiekanaal dwars door de vallei groef, waardoor er constante toevoer van water ontstond, en de vallei geschikt werd voor landbouw.

Het succes van de Zuid-Afrikaanse wijn van Bonnievale is ook te danken aan het feit dat de wijngaarden hoog gelegen zijn en de nabijheid van de oceaan. Ook heeft het koele klimaat een zeer positieve invloed op de wijnbouw, omdat de druiven langzaam rijpen en daarom perfect rijp worden. Tot slot helpt het gevarieerde landschap om het beste van Zuid-Afrika te kunnen bottelen, wat ook meteen hun missie is. Hier zet een groot team van gepassioneerde wijnmakers zich dagelijks voor in. Alles om een onvergetelijke wijnervaring te bieden.

Wijnfiche

WijnnaamBonnievale - Pinotage 2018 'The River Collection'
EAN-code6009616121455
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Zuid-Afrika

Wijnstreek

Breede River Valley, Robertson, Westkaap (Z-Afrika)

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2024

Alcoholpercentage

12,5 %

Smaakprofiel

Romig, Stevig, Zacht

Serveertemperatuur

16-18 °C

Prijs€ 8,99 / fles
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnbeurs

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen