Bonnievale – Merlot 2017 ‘The River Collection’ – Gold

8,99

Een smaakvolle verrassing uit de Zuid-Afrikaanse Westkaap: een stevige en toch ook soepele 100% Merlot van Bonnievale vol donkere bessen, kersen en een vleugje mokka ven het eikenhout.

Bekroond met goud!

Rode wijn van 2017
Land: Zuid-Afrika
Wijnstreek: Breede River Valley, Robertson, Westkaap (Z-Afrika)
Druivenras: Merlot
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Bonnievale – Merlot 2017 ‘The River Collection’ – Gold Medal

Vol zoete donkere bessen en kersen!
Stevig vitaal warm rood/zwart. Fruitrijk en zwoel van geur met zwarte en blauwe bessen, zoete braambessen en vanille. Breed, krachtig en soepel van smaak vol zoete donkere bessen en Merlot kersen met een vleugje mokka van het eiken.

Stevige, rijkgespierde 100% Merlot vol donker bosfruit die 8 maanden gelagerd werd in eiken vaten. Nu van genieten tot 2023.

Lekker bij o.a. een hamburger, spaghetti met gehaktballen en gegrild vlees.

Bonnievale Wines

De Westkaap in Zuid-Afrika kent verschillende wijnstreken, waaronder de Kuststreek, Cape South Coast, Olifantsrivier en Breederivier Vallei. En in de Breederivier Vallei, om precies te zijn in het district Robertson, maakt het team van de rising star Bonnievale prachtige Zuid-Afrikaanse wijnen

De naam Bonnievale is een verbastering van ‘Beautiful Valley’, en verwijst naar het gelijknamige Schotse landgoed van de grootvader van de oprichter, Christopher Forrest Rigg. Hij was in de negentiende eeuw degene die een irrigatiekanaal dwars door de vallei groef, waardoor er constante toevoer van water ontstond, en de vallei geschikt werd voor landbouw.

De getalenteerde wijnmakers van Bonnievale mogen in hun handen klappen wat betreft het klimaat. In de Breede River Valley heerst een relatief koel klimaat, waardoor de druiven langzaam en perfect rijp worden. Ook is de wijnregio omgeven door heuvels, bergen en kan profiteren van de nabijheid van de twee rivieren én de oceaan. Hierdoor hebben de wijnmakers ruime keuze in terroirs, waardoor ze in staat zijn om alleen het beste van Zuid-Afrika te bottelen. Tegelijk ook meteen hun missie!

Wijnfiche

WijnnaamBonnievale - Merlot 2017 'The River Collection' - Gold
EAN-code6009616121158
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Zuid-Afrika

Wijnstreek

Breede River Valley, Robertson, Westkaap (Z-Afrika)

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2023

Alcoholpercentage

14,5 %

Smaakprofiel

Romig, Stevig, Zacht

Serveertemperatuur

16-18 °C

Prijs€ 8,99 / fles
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnbeurs

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen