Bonnievale – Chardonnay 2020 ‘The River Collection’

8,99

Hier wordt de Chardonnay liefhebber blij van: een verkwikkend sappige en met goud bekroonde witte wijn in de typerende knisperfrisse en fruitige stijl waar Bonnievale om geroemd is.

Heerlijk bij o.a. vis of wit vlees.

Witte wijn van 2020
Land: Zuid-Afrika
Wijnstreek: Breede River Valley, Robertson, Westkaap (Z-Afrika)
Druivenras: Chardonnay
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Bonnievale – Chardonnay 2020 ‘The River Collection’

Met een partje perzik en citrus!
Schitterend energiek bleek geel met frisse groenreflex. Geurig Chardonnay neusje met wat perzik en citrus met een subtiel vleugje kruidnagel. Harmonieus en sappig van smaak met het accent op knisperfris Chardonnay fruit. Nu drinken tot 2022.

Verkwikkend sappige 100% Chardonnay in de karakteristieke fris-ranke fruitstijl van Bonnievale Winemakers.

Deze witte wijn is heerlijk als aperitief en bij o.a. bij vis, pasta en wit vlees.

Zuid-Afrikaanse wijn

Het duurde een paar eeuwen voordat Zuid-Afrikaanse wijn definitief zijn plek op de markt heeft veroverd, mede te danken aan de apartheid die het land lange tijd heeft geïsoleerd van de rest van de wereld. Zo was er geen export en bovendien was de binnenlandse vraag minimaal.

Nadat de apartheid in 1991 werd afgeschaft, waren er genoeg enthousiaste jonge wijnmakers die kennis en ervaring hadden opgedaan in het buitenland en dit maar wat graag in de praktijk wilden brengen.

Inmiddels is Zuid-Afrikaanse wijn een echt begrip geworden: Pinotage en Chenin Blanc vormen de nationale trots, maar ook velen andere druiven, zoals Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot en Chardonnay hebben daar helemaal hun plek gevonden. De invloeden van de kust en gebergte hebben een gunstig effect, want hierdoor worden de druiven langzaam perfect rijp kunnen worden.

Bonnievale Wines

Bonnievale, gelegen in Breederivier Vallei en specifiek binnen het district Robertson, is een rising star binnen de beroemde Westkaap, .

De naam Bonnievale is een verbastering van ‘Beautiful Valley’, en verwijst naar het gelijknamige Schotse landgoed van de grootvader van de oprichter. Christopher Forrest Rigg heeft dankzij het graven van een irrigatiekanaal ervoor gezorgd dat er constante toevoer van water mogelijk werd en daarom er ook land- en wijnbouw toegepast kon worden.

Bij Bonnievale hebben ze één helder doel: het beste van Zuid-Afrika bottelen en een onvergetelijke ervaring bieden. Daar zet een team van toegewijde en getalenteerde wijnprofessionals zich dagelijks met alle liefde voor in.

Wijnfiche

WijnnaamBonnievale - Chardonnay 2020 'The River Collection'
EAN-code6009616120496
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Zuid-Afrika

Wijnstreek

Breede River Valley, Robertson, Westkaap (Z-Afrika)

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2023

Alcoholpercentage

12,5 %

Smaakprofiel

Fris, Licht, Strak

Serveertemperatuur

8-10 °C

Prijs€ 8,99 / fles
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnbeurs

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen