Bloemendal – Chardonnay 2020 (Western Cape)

7,99

Puur genieten: een 100% Chardonnay uit Zuid-Afrika zonder houtrijping en in een verfrissende en exotische stijl met citrus, mango en passievrucht.

Een aanrader bij een salade, kip of gebakken vis.

Witte wijn van 2020
Land: Zuid-Afrika
Wijnstreek: Westkaap (Z-Afrika)
Druivenras: Chardonnay
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Bloemendal – Chardonnay 2020 (Western Cape)

Fris en geconcentreerd van smaak!
Blinkend fris lichtgeel. Zuiver en licht tropisch van geur met perzik, ananas en citrus. Verfrissend en exotisch van smaak met citrus, mango en passievrucht. Heerlijk sappig met een prima concentratie. Deze 100% Chardonnay heeft niet op eiken gerijpt en is puur gemaakt op fruit en frisheid.

Lekker bij salades, gebakken vis en wit vlees.

Wijn uit Zuid-Afrika

De kracht van Zuid-Afrikaanse wijn zit hem in de combinatie van het warme klimaat en de granieten bodems van meer dan 600 miljoen jaar oud. Dit levert zeer aromatische rode en witte wijn op met veel fruit en mineraliteit.

Hoewel de juiste condities voor wijnbouw aanwezig waren, heeft het toch enkele eeuwen geduurd voordat wijn uit Zuid-Afrika zijn positie op de wijnmarkt heeft veroverd. De wijnbouw heeft grote pieken en dalen gekend, waaronder de positieve invloed van de Franse Hugenoten, maar ook een grote druifluiscrisis en de apartheid die meer dan veertig jaar duurde.

Dankzij de inzet van jonge wijnmakers die hun ervaring en kennis hadden opgedaan in het buitenland, heeft de wijnbouw in Zuid-Afrika sinds 1990 weer een enorm impuls gekregen en sindsdien ook niet meer weg te denken.

Bijna alle Zuid-Afrikaanse wijn is afkomstig uit de Westkaap en kent beroemde gebieden als Breederiviervallei, Paarl, Stellenbosch en Swartland. Hier vind je diverse druivenrassen: van de inheemse Pinotage of Chenin Blanc tot aan de bekende Merlot en Chardonnay.

Wijnfiche

WijnnaamBloemendal - Chardonnay 2020 (Western Cape)
EAN-code8719418020433
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Zuid-Afrika

Wijnstreek

Westkaap (Z-Afrika)

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2023

Alcoholpercentage

13,0 %

Smaakprofiel

Fris, Licht, Strak

Serveertemperatuur

7-10 °C

Prijs€ 7,99 / fles
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnbeurs

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen