Op voorraad

Barão de Vilar – Ruby Porto Reserve

15,99

Van het bekende en eeuwenoude familiebedrijf Barão de Vilar komt deze donkerrode Ruby Porto met een paarse glans, die de fruitige jeugdigheid verklapt.

Deze Ruby Reserva Porto heeft namelijk ‘slechts’ 48 maanden gerijpt op hout. Het resultaat? Een volzoete, warme en rijke Porto waarin rijp fruit de hoofdrol speelt.

Rode Porto
Land: Portugal
Wijnstreek: Douro
Druivenras: Tinta Barroca, Tinta Cão, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
6 flessen / doos
Categorieën: ,

Wijnbeschrijving

Barão de Vilar – Ruby Porto Reserve

Volzoete en uitbundige Ruby Port Reserve!
Prachtige Ruby Porto Reserve van het bekende familiebedrijf Barão de Vilar. Deze Port heeft een donkerrode kleur met aan de rand van het glas paarse tinten. Ruby Ports rijpen niet of minder lang op hout dan Tawny Port en zijn daarom met fruit gedomineerd.

Volzoet, warm en uitbundig met een rijke, romige en zoete geur en hinten van karamel. Volle, ronde en zoete smaak, met nuances van fruit, karamel, rozijnen en vanille. Lange, intens zachte afdronk.

Ruby Port

Een Ruby Porto is een blend van verschillende jaargangen, gemiddeld 3 tot 5 jaar oud. Dit om elk jaar een herkenbare huisstijl op de markt te kunnen brengen.

Omdat ze relatief jong zijn, gaat het om fruitige, en wat minder complexe Port dan bijvoorbeeld een Tawny.

Daarnaast rijpt een Ruby op grotere houten vaten dan een Tawny, waardoor deze relatief minder contact met het hout heeft. Hierdoor ontstaat de fruitige, jonge stijl. Ook kan men ervoor kiezen dat een Ruby Port rijpt op roestvrijstalen vaten in plaats van eikenhout, zodat het fruitige karakter nog nadrukkelijker naar voren komt.

Familiebedrijf Barão de Vilar

Wijnhuis Barão (Baron) de Vilar is een oude titel, die in 1828 werd verleend aan de families Kopke en van Zeller. Beide families zijn zeer belangrijk geweest voor hun rol in de handel in Portwijnen en de ontwikkeling van Douro en worden gezien als de grondleggers van de portmarkt. In 1996 besloot de huidige Baron (Fernando van Zeller) om de titel te laten registreren voor portwijn en enkele andere Portugese topwijnen, om zo de familie-traditie te bestendigen en zo ontstond het huis Barão de Vilar.

De familie Zeller heeft haar wortels al verbonden aan de wijn business sinds de 17e eeuw, er werden in deze tijd reeds record gevestigd door de handelaren Jorge Fernandes en zijn schoonzoon Franciso da Silva Moura, voorouders van de Portugese tak van de familie Zeller. De familie is verknocht aan de handel in Port en Douro en heeft een 14 generaties tellende kennis van de prachtigste port. Door de uitstekende kennis die de familie in decennia heeft vergaard, zijn zij in staat de prachtigste porten te maken die al vele eerbiedige jaren op vat hebben gerijpt.

Wijnfiche

WijnnaamBarão de Vilar - Ruby Porto Reserve
EAN-code5605570000000
Wijnsoort/kleur

, ,

Wijnland

Portugal

Wijnstreek

Douro

Wijnhuis/label

Druivenras

, , , ,

Wijnjaar

nvt

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2030

Alcoholpercentage

20,0 %

Serveertemperatuur

19 °C

Prijs€ 15,99 / fles  Op voorraad
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen