Verwacht / Tijdelijk uitverkocht! Tip: Profiteer van actuele aanbiedingen

Barão de Vilar – LBV (Late Bottled Vintage) Porto 2016 Unfiltered

14,98

Een warme uitbundige “Late Bottled Vintage” (LBV) Porto van een beroemd portmakers familiebedrijf Barão de Vilar, met bijzondere kenmerken zoals aantrekkelijke krachtige en zoete geuren van gekonfijt fruit.

In de smaak heeft deze porto veel rijkdom, diepte en heeft een romige smaak met indrukken van karamel en vanille. De afdronk is heerlijk lang en krachtig met impressies van zoet fruit.

Rode Porto van 2016
Land: Portugal
Wijnstreek: Douro
Druivenras: Tinta Cão, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
6 flessen / doos
Categorieën: ,

Wijnbeschrijving

Barão de Vilar – LBV (Late Bottled Vintage) Porto 2016 Unfiltered (0,75 liter)

Uitbundige Late Bottled Vintage Porto!
Een warme uitbundige Late Bottled Vintage Porto van een beroemd portmakers familiebedrijf Barão de Vilar, met bijzondere kenmerken zoals aantrekkelijke krachtige en zoete geuren van gekonfijt fruit. In de smaak heeft deze port veel rijkdom, diepte en heeft een romige smaak met indrukken van karamel en vanille. De afdronk is heerlijk lang en krachtig met impressies van zoet fruit.

Wat is Late Bottled Vintage?

Late Bottled Vintage port (ook wel LBV genoemd) is afkomstig van een goed oogstjaar, dat na zo’n 4 jaar op fust door te hebben gebracht, wordt gebotteld. Na het bottelen kan deze port direct gedronken worden. Deze port rijpt langer op vat dan een Vintage port, maar korter dan een Colheita. Het is een zachte, smaakvolle en gerijpte port.

Doordat deze porto ongefilterd is kan het zijn dat er wat bezinksel in de fles gevormd is.

Familiebedrijf Barão de Vilar

Barão (Baron) de Vilar is een oude titel die in 1828 werd verleend aan de families Kopke en van Zeller. Beide families zijn zeer belangrijk geweest voor hun rol in de handel in Portwijnen en worden dan ook gezien als de grondleggers van de portmarkt.

In 1996 besloot de huidige Baron, Fernando van Zeller, om de titel te laten registreren voor portwijn om zo de familie-traditie te handhaven en zo ontstond het huis Barão de Vilar. De familie Zeller heeft al sinds de 17e eeuw haar wortelen verbonden aan de wijn- en porthandel. De familie heeft een 14 generaties tellende kennis van de het maken van de mooiste soorten port.

Door de uitstekende kennis die de familie in decennia heeft vergaard, zijn ze in staat de topkwaliteit porto te maken die vaak vele jaren op vat hebben gerijpt.

Wijnfiche

WijnnaamBarão de Vilar - LBV (Late Bottled Vintage) Porto 2016 Unfiltered
EAN-code5605567010919
Wijnsoort/kleur

, ,

Wijnland

Portugal

Wijnstreek

Douro

Wijnhuis/label

Druivenras

, , ,

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2027

Alcoholpercentage

20,0 %

Serveertemperatuur

18-20 °C

Prijs€ 14,98 / fles  Verwacht / Tijdelijk uitverkocht
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen