Verwacht / Tijdelijk uitverkocht!Tip: Profiteer van actuele aanbiedingen

Barão de Vilar – Colheita Tawny Port 2012, 2013, 2014 ‘Aged in Wood’ (6 flessen in kist)

159,99

Alles wat aandacht krijgt groeit. Zeker als daar ook nog het nodige geduld bij wordt betracht, zoals bij de meesterlijke portwijnen van Barão de Vilar. Vol, rijk en houtgerijpt. Die hebben aandacht, tijd en geduld nodig en als ze dan eenmaal op smaak zijn, dan is het feest!

U ervaart het in deze bijzondere collectie Tawny Port van het beroemde porthuis Barão de Vilar, waarin u telkens twee flessen van drie uitzonderlijke jaargangen aantreft.

De 2012 met tonen van gekarameliseerd fruit en koffie, de vrijwel identieke 2013 die trakteert op een fijne toets vanille en de 2014, waarin u naast het gedroogde fruit ook een vleugje butterscotch en chocolade ontwaart.

Drie grandioze portwijnen om nu van te genieten of nog enkele jaren te bewaren.

6 flessen / kist
Categorieën: ,

Wijnbeschrijving

Barão de Vilar – Colheita Tawny Port 2012, 2013, 2014 ‘Aged in Wood’ (6 flessen in kist)

Unieke Portcollectie met het beste uit drie jaargangen!

  • Jaargang 2012: Baksteenkleurige Tawny Port die de neus verwent met de indrukwekkende tonen van gekarameliseerd fruit, denk aan rozijnen en gedroogde pruimen, en fraaie houttonen dankzij rijping op Frans eikenhout. Die fijne tonen ervaart u ook in de mond, waar bovendien karamel, delicate kruien, een drupje koffie en wat vanille te proeven is. Opvallend is de perfecte balans tussen de fijne fruitzuren en de elegante zoetheid in deze fluweelzachte en intense Colheita Port van 2012.
  • Jaargang 2013: Net als zijn voorganger schitterend baksteenkleurig, maar dan in net een iets heldere uitvoering. U ruikt de mooie aroma’s van toffee, gedroogd fruit en de fraaie kruidigheid opgedaan op Frans eikenhout. Net als de 2012 is ook in deze jaargang het perfecte evenwicht tussen zuren en zoetheid opmerkelijk. In de mond opnieuw het fraai gedroogde fruit als rozijnen en pruimen, aangevuld met vanille, koffie en schitterend versmolten houttonen.
  • Jaargang 2014: Rijke baksteenkleurige port met een gouden reflectie. In zijn jaren op Frans eikenhout heeft de Colheita uit 2014 rijke aroma’s opgedaan van gedroogd zwart fruit, koffie, honing, wat butterscotch en chocolade. Dit alles omlijst door kruidige houttonen. Zijdezacht van smaak waarin de mooie tonen uit de neus terugkeren en doen denken aan donkere zelfgemaakte jam. En dat alles met een afdronk die niet van ophouden weet.

Familiebedrijf Barão de Vilar

Barão de Vilar of Baron de Vilar is een oude titel die in 1828 werd verleend aan de families Kopke en van Zeller. Beide families zijn zeer belangrijk geweest voor hun rol in de handel in Portwijnen en worden dan ook gezien als de grondleggers van de portmarkt.

In 1996 besloot de huidige Baron, Fernando van Zeller, om de titel te laten registreren voor portwijn om de familietraditie te handhaven en zo ontstond het huis Barão de Vilar.

De familie Zeller heeft al sinds de zeventiende eeuw haar wortelen verbonden aan de wijn- en porthandel. De familie heeft een veertien generaties tellende kennis van de het maken van de mooiste soorten port.

Door de uitstekende kennis die de familie in decennia heeft vergaard, zijn ze in staat de topkwaliteit Port te maken die vaak vele jaren op vat hebben gerijpt.

Port of Porto

Port, portwijn of Porto is een zoete, rijke versterkte wijn die gemaakt wordt van vele druivensoorten die alleen de Douro wijnstreek in in Portugal zijn aangeplant.

Men onderbreekt de gisting door wijnalcohol toe te voegen. Hierdoor behoudt de wijn zijn restsuiker en krijgt hij daarnaast een hoog alcoholpercentage.

Port staat niet voor een enkele wijn, maar voor een hele serie wijnen met verschillende stijlen en smaken. Dit komt door de vele verschillende productiemethodes die men kan hanteren.

Tawny Port, zoals u die aantreft in deze unieke collectie van Barão de Vilar, rijpt minimaal drie jaar op eikenhouten vaten. In die tijd krijgt de port een diepe taankleur en een steeds zachtere smaak. Een Tawny Port is harmonisch en ongecompliceerd. Ook heeft deze versterkte wijn duidelijk waarneembare houtrijping met noot en karameltinten.

Hoe meer tijd de Tawny doorbrengt in hout, hoe complexer de smaak en kleur worden.

Wijnfiche

WijnnaamBarão de Vilar - Colheita Tawny Port 2012, 2013, 2014 'Aged in Wood' (6 flessen in kist)
EAN-code5605567011046
Wijnsoort/kleur

, ,

Wijnland

Portugal

Wijnstreek

Douro

Wijnhuis/label

Druivenras

, , , ,

Wijnjaar

, ,

Op dronk vanaf

Nu

Alcoholpercentage

20,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

12-14 °C

Prijs€ 159,99 / kist  Verwacht / Tijdelijk uitverkocht
Aantal flessen per kist

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl