Op voorraad

Anna’s Way (AW) – Sauvignon Blanc 2019 (Marlborough)

17,99

Deze Anna’s Way (AW) Sauvignon Blanc is knisperfris, watertandend lekker en honderd procent vegan.

Nieuw-Zeeland staat bekend om haar frisse Sauvignon Blancs, met de loepzuivere exemplaren uit Marlborough als smaakvolle toppers.

Deze meervoudig bekroonde Anna’s Way Sauvignon Blanc is het schoolvoorbeeld van de klassieker uit Marlborough: vol tropisch fruit, pittige kruiden en een subtiel vleugje vuursteen.

Witte wijn van 2019
Land: Nieuw-Zeeland
Wijnstreek: Awatere Valley, Marlborough
Druivenras: Sauvignon Blanc
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Anna’s Way (AW) – Sauvignon Blanc 2019 (Marlborough)

Fabelachtig lekkere Sauvignon Blanc!
Klaterend fris in de neus met tropische aroma’s van meloen, guave, passievrucht en citrus aangevuld met tonen van versgemaaid gras en een vleugje rokerigheid. Zacht en rond in de mond, waar rijpe tropische smaken en pittige kruiden domineren. Een subtiel vleugje vuursteen, dat aanhoudt tot diep in de afdronk, toont de ware klasse van deze onderscheiden en fabelachtig lekkere Sauvignon Blanc.

Anna’s Way (AW)

Anna’s Way is een verzameling bekroonde wijnen van de gerenommeerde wijnmaker Louis Vavasour. De wijnen vormen een eerbetoon aan zijn overleden moeder Anna, die samen met haar man Peter pionierde in de Awatere Valley. De letters AW op het etiket zijn gelijk aan die in de smeedijzeren poorten, die zijn ontworpen door Anna Vavasour en de toegang vormen tot de Awatere River Winery. Dit wijnhuis, met wijngaarden op de zonnige oevers in de Awatere Valley, op de Waimea vlakten en op de grillige hellingen van Central Otago, is nu in handen van zoon Louis.

Anna’s Way is een eerbetoon van mij aan mijn moeder, Anna Vavasour. Samen met mijn vader Pete was Anna een pionier in de wijnindustrie in Nieuw-Zeeland. Ik herinner me Anna dat ze van nature stoutmoedig, stijlvol en creatief was, nooit bang om haar gedachten uit te spreken. Zij is mijn inspiratie voor deze wijnen.” – Louis Vavasour –

Awatere Valley in Marlborough

De Awatere Valley is één van de drie subgebieden in de wijnregio Marlborough. De meeste wijnen worden gemaakt in Wairau Valley en de Southern Valleys. Dat is niet zonder reden: met haar steile hellingen vormt de Awatere Valley een echte uitdaging voor wijnmakers. De oceaaninvloed in het gebied, met lange dagen en koude nachten, in combinatie met de droge ruige grond – waardoor de wijnstokken een diep wortelsysteem moeten aanleggen – compenseren die uitdagingen ruimschoots.

De druiven rijpen er langzaam en hangen enkele weken langer aan de stokken dan gebruikelijk. Dat komt tot uiting in een grotere smaakintensiteit, uitgesproken mineraliteit en heerlijke kruidachtige smaken, veelal met een betere structuur en complexiteit. De Awatere Valley brengt dan ook hoogstaande Sauvignon Blancs voort, die wel eens worden vergeleken met de juweeltjes uit de Loire. Een vergelijking ook opgaat voor deze goudblinkende Anna’s Way.

Wijnfiche

WijnnaamAnna's Way (AW) - Sauvignon Blanc 2019 (Marlborough)
EAN-code8719418010984
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Nieuw-Zeeland

Wijnstreek

Awatere Valley, Marlborough

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2025

Alcoholpercentage

13,0 %

Smaakprofiel

Fris, Levendig

Serveertemperatuur

10-12 °C

Prijs€ 17,99 / fles  Op voorraad
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen