-28%
Korting
Verwacht / Tijdelijk uitverkocht ➩ Tip: Profiteer van de actuele aanbiedingen!

Allée Bleue – Pinotage 2017 Franschhoek Valley

12,99 Bespaar 28%

Zo hoort een Pinotage te zijn! Kleurt warm robijnrood in het glas, waarin rood en zwart fruit over elkaar rollen, opgejut door een vleugje vanille. Wals even met het glas en aroma’s van rijpe zwarte kersen vallen op, vermengd met hout, koffie en donkere chocolade.

Deze Pinotage is het vlaggenschip van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Allée Bleue en krijgt van Platter Guide, dé wijngids voor Zuid-Afrikaanse wijnen, vier van de vijf sterren. De wijncritici bejubelen deze wijn om z’n fruitigheid. Wij juichen mee, want wat is deze houtgerijpte wijn mooi. Hulde!

Rode wijn van 2017
Land: Zuid-Afrika
Wijnstreek: Franschhoek, Westkaap (Z-Afrika)
Druivenras: Pinotage
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Allée Bleue – Pinotage 2017 Franschhoek Valley

Ongekend complexe Pinotage!
Een uitmuntende Pinotage en een perfecte eetwijn. Zo omschrijft Platter Guide deze Pinotage, waarvoor de druiven in de koele nacht zijn geplukt. Hierdoor behoudt de druif zijn fruitigheid en dat proef je in deze wijn, die zestien maanden in eikenhouten vaten heeft gerijpt. Het resultaat is een rode Zuid-Afrikaan met een ongekende en complexe gelaagdheid. Dat begint bij de aroma’s van levendig en rollebollend rood en zwart fruit, die overgaan in de diepere noten van gestoofd fruit, hout en leer. Heerlijk zacht in de mond, waar het fruit zich opnieuw meldt en op weergaloze wijze gezelschap krijgt van wat eucalyptus, ceder, mokka, laurier en peper.

Een robuuste Pinotage die met de jaren nog zachter wordt.

Wijnhuis Allée Bleue in Franschhoek Valley

Al in de zeventiende eeuw werd de potentie van de vruchtbare hellingen in de Franschhoek Valley en de Piekenierskloof ontdekt. De druivenstokken werden dan ook in snel tempo aangeplant in de omgeving van Allée Bleue.

Het historische landgoed ligt aan de voet van de majestueuze bergketen Groot-Drakenstein in het wijndistrict Westkaap in de beroemde Coastal Region. Het wijnhuis is opgericht in 1690 en dankt zijn naam aan de statige blauwe eucalyptusbomen die de entree van Allée Bleue omlijsten.

De kelder van dit prijswinnende wijnhuis is het domein van wijnmaker ‘Van Zyl du Toit’. De wijnmakerszoon uit het Riebeeck-kasteel in het Kaapse Swartland kwam in 2009 naar Allée Bleue, nadat hij zijn magie eerder al had vertoond bij het gerenommeerde Simonsig in Stellenbosch. ‘Van Zyl du Toit’ gebruikt het klimaat en de ideale bodem in de Kaap om bekroonde wijnen te creëren, representatief voor het unieke terroir.

Pinotage, de trots van Zuid-Afrika

De Pinotage druif is het resultaat van een gepassioneerde verhouding tussen de Franse druiven Pinot Noir en Hermitage, tegenwoordig beter bekend als Cinsault. De druif is in 1925 geboren in de universiteit van Stellenbosch, onder toeziend oog van professor Perold. Inmiddels is de liefdesbaby uitgegroeid tot de trots van Zuid-Afrika, ondanks zijn koppigheid want de druif is niet de makkelijkste om mee te werken. Maar met de nodige aandacht, en die krijgt-ie van Van Zyl du Toit, het beperken van de opbrengst, zorgvuldige vinificatie en de nodige rust op eiken laat de druif zich van zijn allermooiste kant zien.

Met als resultaat een wijn als geen ander: vol gekonfijt fruit, specerijen en, in de betere exemplaren zoals deze waanzinnige Pinotage, tonen van vanille en ceder. Daarmee heeft de druif van de Nieuwe Wereld zichzelf meer dan bewezen op het internationale wijnpodium.

Niet verwonderlijk dus dat de trots van Zuid-Afrika tegenwoordig ook wordt verbouwd in Nieuw-Zeeland, Brazilië en de Verenigde Staten. Maar de beste resultaten worden nog altijd geboekt op, u raadt het al, de geboortegrond van de druif.

Wijnfiche

WijnnaamAllée Bleue - Pinotage 2017 Franschhoek Valley
EAN-code6009674100584
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Zuid-Afrika

Wijnstreek

Franschhoek, Westkaap (Z-Afrika)

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2023

Alcoholpercentage

14,5 %

Smaakprofiel

Krachtig, Vol

Serveertemperatuur

16-18 °C

Normale prijs€ 17,99 / fles
Actieprijs€ 12,99 / fles
Korting in procent 28% voordeelTijdelijke aanbieding! *
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

* Alle aanbiedingen/kortingen zijn geldig zo lang de voorraad strekt, ze kunnen dus op elk moment vervallen! (zie FAQ)